​האם גם אתם בעלי אינטליגנציה טכנולוגית?

 

עשר המיומנויות הטכנולוגיות שכל אחד חייב בעידן הנוכחי.

מאת: יוסי בהר

[email protected]

במסגרת תפקידי כמאמן טכנולוגי, מזדמן לי לפגוש מקרים מגוונים ובהם אנשים ובעלי עסקים הזקוקים לעזרתי ולהכוונתי בתחומים שונים הקשורים לטכנולוגיה, החל מתפעול של הסמארטפון וכלה בעזרי המחשב השונים (כמו בניית מצגות לדוגמא). בדרך כלל, לפחות בעיניי, מדובר במיומנויות שמוטב שכולם יוודאו, כי הם שולטים בהן. בדיוק מהנקודה הזו אני יוצר את הכתבה הנוכחית, מתוך ניסיון להתחקות אחר אותן מיומנויות טכנולוגיות שכל אחד חייב בעידן הנוכחי, אשר מרכיבות יחדיו את 'האינטליגנציה הטכנולוגית'. ובכן, אם עסקינן במונח 'אינטליגנציה', הווארד גרדנר, פסיכולוג התפתחותי אמריקאי, פיתח את 'תיאוריית האינטליגנציות המרובות' בשנת 1983, אשר לפיה ישנן 8 סוגי אינטליגנציות.
אני מצטרף אליו ומציע, נכון למציאות ברת הטכנולוגיה בה אנו חיים, לדבר גם על אינטליגנציה טכנולוגית ובמסגרת המחשבה לגבש את מרכיביה, נלקחו בחשבון טכנולוגיות פשוטות, נפוצות ובסיסיות שיש להכיר ולדעת עד לשד עצמותיהן מבחינת הידע והתפעול שלהן. כעת, יש לכם הזדמנות לבחון את עצמכם: האם גם אתם בעלי אינטליגנציה טכנולוגית?

1. שליחת מסרונים: SMS, Viber,WhtasApp ,Facebookועוד:

התקשורת של ימינו הופכת להיות תקשורת כתובה מאשר מדוברת, לטוב ולרע. מחד, התכתבות היא מהירה יותר, כייפית יותר, מאפשרת לעשות כמה דברים במקביל, מאידך, מסרים כתובים הם דו משמעיים ואם אתה חבר בקבוצות למיניהן, הם יכולים להיות גם מעט מעיקים. כך או כך, מדובר ביכולת אלמנטארית ולא לשווא פוגשים היום גם אנשים מבוגרים שיורים הודעות SMS לנכדים שלהם ולא מהססים לשגר תמונות מטיול משפחתי באמצעות אפליקציית WhatsApp.

 

2. הכרות עם הרשתות החברתיות: Facebook, LinkedIn, Twitter ועוד:

היום, כמעט לכולנו יש רשת חברתית זו או אחרת שדרכה אנו מתקשרים עם העולם החיצוני ועם החברים שלנו (אלה שבמציאות ואלה שבמציאות הוירטואלית). להעלות תמונות, לקרוא עדכונים מחייהם של החברים, להגיב לפוסטים, להיות חבר בקבוצות – אלה הן רק חלק מהיכולות שמאפשרות לנו הרשתות החברתיות. ללא עוררין, בעידן טכנולוגי, גם אלה שאינם פעילים ברשת חברתית, כדאי שלפחות יכירו וידעו במה מדובר.

3. ניווט באמצעים טכנולוגיים:Waze לבעלי הרכב ו-Google Maps להולכי הרגל:

ללכת לאיבוד? לא עוד! מדובר ביכולת שהיא חובה לכולנו, גם הולכי הרגל וגם בעלי הרכב. מזינים את הכתובת המבוקשת ומקבלים מפה ויזואלית עם הנחיות קוליות להגעה.

4. טלפון חכם: iPhone, Galaxy ועוד:

היכולת לתפעל טלפון חכם אמורה להיות שגורה בכל אחד ואחת מאיתנו. אולם, עדיין יש כאלה האוחזים בטלפון שאינו מתקדם, כל אחד משיקוליו. מי שמפחד ונמנע מהיכרות עם הסמארטפונים, הגיע הזמן להוסיף למערך האינטליגנציה הטכנולוגית שלו גם את הידע בשימוש במכשיר הטלפון החכם שמהווה כלי חיוני לכל הדעות.

5. צילום דיגיטלי:

אין מה להכביר במילים (כי "תמונה אחת שווה אלף מילים"). בין אם מדובר במצלמה דיגיטלית או בצילום דרך הטלפון החכם, כולם היום מוכרחים לדעת כיצד לנצל את הטכנולוגיה לתיעוד הרגעים היפים של החיים, ויש הרבה כאלה.

6. חיפוש באינטרנט:

אולי אפשר לומר במילים אחרות: "גוגלוגיה"? אכן, תורת החיפוש בגוגל- מתווספת אף היא לאחת מהמיומנויות המרכיבות אינטליגנציה טכנולוגית. ידע הוא כוח וכך חיפוש ידע הוא כוח גם כן. עידן הידע הנוכחי מחייב אותנו להיות עדכניים ובקיאים במתרחש סביבנו.

7. כתובת דואר אלקטרוני אישי:

אם חלקכם מרימים כעת גבה, אז אכן מדובר בהיבט טכנולוגי בסיסי ובכל זאת נתקלתי לא פעם באנשים חסרי דוא"ל. תתפלאו (או שלא) לדעת שלא כולם בקיאים ברזי ה-Gmail לדוגמא ויודעים כיצד לערוך את הגדרותיהם, אם כך, הגיע הזמן לשכלל את ידיעותיכם בנפלאות הדוא"ל.

8. היכרות מינימאלית עם תוכנת Word:

בעבר, היינו משתמשים בדפים כברירה טבעית. כיום, המצב שונה וכולנו משתמשים בקבצי Word, או לפחות צריכים לדעת. מעבר לשימוש המוכר בקבצי Word, יש גם אפשרות להשתמש ב-Google Docs- שמהווה אפשרות לכתיבה ושיתוף מסמך עם משתמשים אחרים. כאמור, כל תעבורת הנתונים היא נזילה יותר ועלינו לדעת לנצלה לטובתנו.

9. היכרות עם גיליון אלקטרוני, Excel לדוגמא:

היום, כולנו זקוקים ליכולת לייצר מסד נתונים אישי, בין אם עבור כלכלת הבית ובין אם עבור תיעוד מידע בטבלאות מסודרות. חשוב שכולנו נחדד את כישורי ה-Excel שלנו, כיוון שמדובר ביכולת שעשויה לשמש אותנו בכמה מישורים.

10. האזנת מוזיקה דרך הטלפון החכם, שימוש חכם ב-YouTube ועוד:

בחרתי לקנח ביכולת שמניבה לכולנו רוגע, כיף ואנרגיות: המוזיקה. יסכימו אותי אוהדי המוזיקה האדוקים שהטכנולוגיה מאפשרת לנו לשלב מוזיקה בחיי היומיום שלנו בצורה אידיאלית ובלתי אמצעית כמעט בכל רגע נתון. היכולת להשכיל לנצל את הטכנולוגיה לצרכי מוזיקה אמורה להיות ידועה לכול. ובכל זאת, אם אתם מכירים מישהו שלא בקיא, היו חברים טובים ולמדו אותו כמה טריקים מעולים כמו Shazam ואפליקציות מוזיקה נוספות, שגם הוא ייהנה ואף יהיה אינטליגנט טכנולוגי מן המניין.

לסיכום, אלו הן עשר המיומנויות הטכנולוגיות הבסיסיות שיהפכו אותך לאדם בעל אינטליגנציה טכנולוגית גבוהה. למתקדמים: בכתבה הבאה, אפרט על מיומנויות שיהפכו כל אחד למומחה אמיתי ולבעל אינטליגנציה טכנולוגית מעל הממוצע.

הכותב יוסי בהר הוא מאמן ומנטור טכנולוגי למנהלים בכירים.

www.yossibehar.co.il

נייד: 052-2451950