10 מיומנויות טכנולוגיות שישדרגו לכם את השנה החדשה

1.1.2013

 

מאת: יוסי בהר

[email protected]

כולם מדברים היום בשבחה של הטכנולוגיה, מתארים ומפארים את יכולתה להיות לעזר בכל זמן ובכל מקום ונראה ששמה הולך לפניה בכל הקשור לזמינות ונגישות שהיא מאפשרת לנו. אם כך, נדמה שכל אחד צריך ומתבקש להתמצא לעילא ולעילא ברזי הטכנולוגיה. רק למען הסדר הטוב, כשאני מתייחס להתמצאות ושליטה בטכנולוגיה אני מתכוון, לצורך העניין, לא רק לגלישה באינטרנט, אלא גם להיכרות עם אפשרויות חיפוש מתקדם, לא רק לאימוץ עמוד פייסבוק אישי, אלא גם לפתיחת חשבון ברשתות הנוספות כמו לינקדאין לדוגמא.

לאור זאת ובהמשך ישיר לכתבה הקודמת, "האם גם אתם בעלי אינטליגנציה טכנולוגית?", אשר עסקה בטכנולוגיות נפוצות ובסיסיות שחשוב להכיר ולשלוט בהן, הכתבה הנוכחית מבקשת לעלות מדרגה ולדון במיומנויות טכנולוגיות מתקדמות יותר.

1. שימוש בפונקצית –Dropbox :

מדובר בשירות אינטרנטי ללא עלות המהווה דוגמא לטכנולוגיית ענן. כשמה כן היא: ניתן "להשליך" קבצים באותה "קופסא" שקיימת בצורת תיקייה במחשב. את תיקייה זו ניתן לשתף עם המחשב בעבודה או עם חברים. מישהו אמר DiskOnKey? השירות למעשה מאפשר להתמודד עם שיתוף קבצים חכם מבלי להיסחב עם אובייקט פיזי כמו זיכרון נייד וכדומה. אשתף אתכם בסיפור אמיתי בהקשר זה: לאחד הלקוחות שלי גנבו את המחשב הנייד והוא חשש שאיבד את כל 6,000 התמונות (שלא לדבר על המסמכים) שהיו באותו מחשב. למזלו, שבועיים לפני כן, בשיעור Dropbox למדנו כיצד לבצע גיבוי באמצעות שירות זה. שלא תגידו שלא אמרתי או לא הזהרתי.

2. חיבור לאינטרנט אלחוטי – Wi-Fi:

למזלנו, הקידמה הטכנולוגית הביאה איתה את שירות Wi-Fi. אם אתה מכריז על עצמך כשולט בטכנולוגיות של היום, אתה מוכרח לדעת להתחבר באמצעות המחשב האישי או הסמארטפון לשירות זה. בתי קפה, אוטובוסים ואפילו שדות תעופה רושתו ב-Hotspot (נקודות חמות\נקודות גישה). מדובר באותו שירות, רק שבמקרה זה מכוון לקהלים גדולים שצורכים אינטרנט אלחוטי. גם ירושלים ותל אביב רושתו בנקודות חמות.

3. עסקי אבל חברתי – Facebook for business:

בעיקר לעצמאיים שביניכם, חשוב שיהיה לא רק פרופיל אישי, אלא גם דף פייסבוק עסקי לחברה שלכם. את העמוד תוכלו לשתף בקבוצות שונות, להפיץ לחברים, דרכו תוכלו לפרסם ולשמור על קשר עם הלקוחות השונים וכן ליצור הזמנה לאירועים של החברה. כמו כן, תוכלו להעלות אלבומי תמונות בקבוצות סגורות שתוכלו לפתוח רק לעובדים בארגון ועוד.

4. תמונות – Instagram:

רשת חברתית של שיתוף תמונות בלבד. אפשר להתחיל בתור משתמש פאסיבי ולעקוב אחרי כל מה שחם ברשת ובקרב החברים שלך. בנוסף, הרשת יכולה להסתנכרן עם חשבון פייסבוק והשירות ללא עלות כמובן. פיצ'ר חשוב שיש כאן, הוא היכולת לערוך ולעצב תמונות עם פילטרים שונים וכך לקחת תמונה שהיא כמעט מושלמת ולשדרג אותה לסנסציה בעזרת אפקטים וסגנונות אין ספור.

5. הורדת אפליקציות עבור הטלפון החכם:

נתקלתי לא פעם בלקוחות שלי ששדרגו את עצמם בטלפון חכם, אך לא יודעים כיצד להוריד אפליקציות. חשוב לדעת: לכל מערכת הפעלה יש חנות משלה וחשוב להצטייד מראש בחשבון Gmail שהוא למעשה כרטיס הכניסה לחנות וזאת על מנת שתוכלו להתפרע בחנות האפליקציות כאוות נפשכם.

6. Twitter:

ציוצים, מסתבר, הם לא נחלתן של הציפורים בלבד. זאת על פי הרשת החברתית שמרעישה בעדכונים באופן מיידי ומפזרת עדכונים חמים לכל עבר. אם אתה רוצה להיות מעודכן בזמן אמת וב-Live, זו הרשת המתאימה. מומלץ להכיר את הפלטפורמה שמעוררת באז תקשורתי מעת לעת.

7. Linked-In:

בהמשך לסעיף הקודם, גם הפעם מדובר ברשת חברתית, אך שונה במהותה: לינקדאין מתייחסת בעיקר אל נדבך מחפשי העבודה על בוריים, החל מהצורך במיתוג אישי, חיפוש עבודה, חיפוש עובדים וכיוצא באלה. תתפלאו לדעת שאומנם שמה של הרשת נפוץ, אך יש לא מעט אנשים שאין להם חשבון. זה הזמן לפתוח חשבון אישי ולמקם את עצמך במקום מקצועי ונכון ברשת.

8. מיומנויות חיפוש מתקדם ב-Google:

ידע = כוח, זו לא קלישאה, זו אמורה להיות הצעה לכל אחד מאיתנו לרתום את מנוע החיפוש המוכר, Google לטובתנו. היום גוגל מציע לנו אפשרות לחפש לפי קטגוריות: סרטונים, תמונות, תאריכים ועוד. ישנם גם טיפים לחיפוש חכם שיאפשר לכם לשים את ידכם על מבוקשכם, גם את זה תצטרכו כמובן לחפש בגוגל!

9. ניהול אנשי הקשר:

תתפלאו, אך יש לא מעט לדעת אודות הנושא: גיבוי, יצירת קבוצות, בחירת 'מועדפים', שמירת אנשי קשר בכרטיס ה-SIM ולא בטלפון ו\או סנכרון ביניהם ועוד. חשוב לזכור שיש לייצר מאגר אחד קבוע שיהיה מגובה בסוג של שירות ענן לדוגמת iCloud.

10. גיבוי:

ידוע כמה שזה חשוב, אבל כל פעם אני מופתע לגלות לכמה לקוחות שלי אין גיבוי, ומה איתכם? בכל מקרה, חשוב היום לגבות כל מה שאפשר: תמונות, מסמכים, אנשי קשר, מיילים וכן את תצורת הטלפון עצמה (מסרונים, שיחות והקלטות). אם אינכם יודעים לגבות – זו בהחלט מיומנות חובה עבור כל מי שיש לו נתונים חשובים על גבי המחשב האישי או הסמארטפון.

הערה: את כל אחת מהמיומנויות המתקדמות הללו יש לדעת לתפעל מהמחשב האישי, מהטאבלט ומהטלפון החכם.

ובנימה אישית, מאחל לנו שנה מלאת חידושים והתפתחות טכנולוגית. מי מכם שיחווה רגעי שעמום ומשבר במהלך החג: קחו סעיף או שניים מן הכתבה והתחילו לתרגל! בהצלחה!

הכותב יוסי בהר הוא מאמן ומנטור טכנולוגי למנהלים בכירים.

מנכ"ל ובעלים של חברת קשרי מחשב.

www.pclinks.co.il

נייד: 052-2451950